iklan di blog topo..

Blogging April 20th, 2008

ni mungkin post terakhir sebelom aku bertapa untuk jawab exam….aku nak mangga laptop ni..hohohoho shutdown day versi topotato.com!!! edited at 11pm: adoi… apsal tetiba ade ads nuffnang yang masuk ni…aku nak mangga laptop ni..

sebenarnya aku takde la berminat sangat nak monetized blog ni.. traffic pon xseberapa… tapi kalo korang perasan tetiba ada banyak la plak ads kat blog ni…. ade nuffnang.. ade adsense dan ade ads blogger macho.. syamsulariff.com.. mana datang la ads tu sume… ok akan ku caertakan sejarah dan sebab wujudnya ads tu sume…

  • Nuffnang: awalnya dulu aku just guna advertlets je.. tapi lepas peristiwa die lupa nak renew domain + ade yang merungut kata advertlets x bayar.. aku terus campak jauh2 advertlets dan menjadi gliteratti nuffnang yang setia… bestnya jadi gliteratti ni aku boleh login kat innit.. benda yang seakan blogtitude… banyak gak la traffic yg aku dapat dari innit ni.. tapi semenjak 2 menjak ni macam da xde iklan je yg nk masuk blog ni..edited on at 11pm: apsal la ade ads yg msuk masae2 camni.. hoho ak rase mmg sket je la hits mgu ni…
  • ads dari syamsulariff.com ni semua bermula sebab die baru dapat duit dan mengeluarkan budget utk mempromosikan blog die.. aku pon xtau camne la die boleh berminat nak advertise kt sini… tapikan kau rasa cam x efisyen je projek advertising dia ni.. sbab kalo dulu bila aku usya blog die je .. sure ade 30-40 org yg online skali.. tp sekarang tinggal belasan org je… sori la byk2 syam.
  • dan ads yg terbaru sekali adalah google adsense: sebenarnya, masa aku mula2 buat blog kat blogger.com dulu.. perkara pertama yang aku buat adalah mendaftar diri utuk adsense.. dan syukurnya dengan sekali cubaan je aku berjaya mendaftarkan diri.. tapi disebabkan asik keluar khidnat masyarakat aku pon mencampak iklan google adsense tu jauh2.. tapi baru2 ni aku dapat tau yang google adsense dah support keywords bm dengan jayanya.. aku pon try la… xsalahkan mencuba.. hohoho nanti kalo x best.. buang la balik..

aku rasa setakat ni cukuplah sekadar ini je ads yang ade kat blog ni.. maybe lpas dah pindah nanti aku pelbagaikan lagi kot ads2 yang best.. tengok je la camne nanti…

p/s: soalan:

  1. ada ape dengan topotato.com???
  2. betol ke fahmishah nak jual tebaboom.org??

p/s: jawapan:

  1. for sure kat sini x ada kentang!!!dan dihostkan bawah hosting yg lebih reliable hohoho
  2. ntah aku pon xtau… nak kate die buat april fool.. ni da dkat bulan mei da ni.. lagi pon kita xbleh sambut april fool….tgu je la nanti..

11 Responses to “iklan di blog topo..”

  1. Fahmishah says:

    huhu! aku pon x sure lagi wei..

    [Reply]



  2. gie says:

    camne nak pakai google adsense tu..income masyuk tak..?
    ———-
    topo: camne nak pakai?? /:) register kt google pastu tampal je la code die… xpon ko tnye kt miss google… memang ramai yg bagi tips psal adsense ni…
    income die cam biasala.. traffic ko meletup income pon masyuk la.. hohohooh

    [Reply]



  3. Mohd Ismail says:

    cuba letak adsense tu dlm entri.. hehe.. snang sikit org nak perasan & click.. =)
    ———-
    topo: adsense ni still tahap percubaan lg..aku just nak tengok jenis iklan yang keluar je…blom terfikir nk bergiat secara aktif lagi hohooh

    [Reply]



  4. syamsulariff.com says:

    takpela bro..efisyen tak efisyen tu blakang kira..cuma objektif aku nak encourage semua blogger di msia supaya menghargai blog dan setiap blog ada value..anyway aku takdela kaya sgt pun..ko kena rephrase ayat tu balik..kang org salah paham..

    aku just nak buktikan..blog biasa2 pun boleh dapat duit..erk..ape no akaun? aku tak bayar lagi nih..haha
    ———-
    topo: ok jap lagi aku rephrase…
    no akaun ape ko nak?? bsn??bank Islam?? tabung haji?? kalo maybank xde lg.. blan 5 nnt baru aku bukak kot hohooh.. biarla pending dulu..

    [Reply]



  5. Izzudin says:

    takde ke perkhidmatan letak iklan percume??? bleh daku mengiklankan projekx2 koo… heeee…. 😀
    ———-
    topo: iklan percuma untuk rakan2 dan sahabat handai terdekat je la… hohoho

    [Reply]



  6. ecahkoop says:

    wahahah!!

    anda mmangga laptop..dikala peperiksaan..

    aku lak…mrantai laptop dikala peperiksaan..

    truskan usaha anda!!!
    ———-
    topo: cam x berjaya je usaha aku ni hohoho

    [Reply]



  7. menteil says:

    er…
    sape2 nak iklankan kat blog aku pon leh gak…
    harga boleh runding…
    haha…
    :d

    [Reply]



  8. syamsulariff.com says:

    brape price tu bang?

    [Reply]



  9. menteil says:

    eh??
    syamsulariff.com berminat ker??
    haha…
    boleh runding pny harga…
    no hal punyer…

    [Reply]



  10. Iklan Internet says:

    Mantab…Terima kasih telah menulis artikel yang sangat bermanfaat ini

    [Reply]



Trackbacks

  1. saya dah jumpa hosting yang best | my liFe as topO...

Leave a Reply