aku blogger yang kurang sopan??

Blogging April 25th, 2008

oleh kerana hari ni t\xde paper. aku pon meneruskan kehidupan seperti biasa dengan merayau-rayau di alam maya sambil mengusya kalau2 ade post2 baru yang menarik daripada rakan2 bloggers..tapikan.. tatkala aku sedang merayau2 aku ade terfikir… rakan2 bloggers x macam member2 aku yang ade kat frenster.. member2 yang ade kat frenster semuanya berumur hampir sebaya dengan aku.. di dunia blog.. kenalan2 bloggers semua mempunnyai tahap usia yang pelbagai..ada yang sebaya aku.. ade yang masih sekolah dan sgat muda dari aku.. ade yang sudah bekerjaya dan menjadi golongan profesional dan kurang juga terdapat mereka2 yang sudah berkahwin..dan dah ade anak…

masa tu aku mula terfikir… adakah aku seorang yang kurang sopan dan tak menghormati orang yang lebih tua?? sebabnya masa aku melepak atau menyepam blog diorang bahasa2 yang aku gunakan adalah sama je tanpa mengira usia… dan for sure la aku just gunakan ko aku je mase berinteraksi dlam blog diorang.. walaupun aku tau diorang tu lebih tua dari aku…mereka ni kisah ke kalo ayat aku kalau bahasa yang aku gunakan ni agak kurang sopan dan x menghormati orang yang lebih tua… tapi xkan la aku nak cakap saya awak… ke atau pon kalo nak bg komen..kena tulis camni ” post abang ni sangat menarik la.. saya suka membacanya… nak tukar link x abang??” hohohoho cam pelik je bunyik die… xpon kalau masa aku jerit2 kat kotak jerit blog2 lain.. nak kena tulis camni ke “hohoho berjalan-jalan mencari blogger… lawalah blog abang ni hohooho” adui.. aku pon meremang je bulu roma nak tulis camni.. cam pelik je…

so guys I need opinion… adakah blog melahirkan ramai golongan yang agak kurang sopan dan tidak menghormati mereka2 yang lebih tua?? lagi satu korang semua kisah x kalo ade bloggers yang muda remaja macam aku ni hohoho… atau yang lebih muda… berinteraksi kt blog korang macam ckap dgan kawan2 sebaya diorang je…. ade ke yang terasa hati??? kalo ade silalah bagi komen sket… nescaya lepas ni aku akan lebih bersopan lagi bila melawat blog kalian.. hohoho ataupun x melawat terus….hohohooho

p/s: progres perkembangan topotato.com… ada yang da tanya bila nak lepaskan blog tu di alam maya.. hohooho sekarang ni aku tgah customize theme yang serasi dgan jiwa aku.. kalo xde aral melintang maybe 10-11 May.. sejurus selepas aku habis exam..

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

20 Responses to “aku blogger yang kurang sopan??”

  1. wiween says:

    eh..tidak kurang sopan.rock ape! hehehe
    ———-
    topo: ye ke rock?? hohoho :d/

    [Reply]



  2. syamsulariff.com says:

    ala..diaorang tak kisah pun rasanya..tapi tgk2 la sket entry diorang..camana dia bahasa kan diri dan sebagainya..jgn la kau pegi komen kat shoutbox zharuddin dot net pasal band-band indie ke..kan tak sesuai tu..
    ———-
    topo: hohohooho bernas gak idea tu.. boleh try ni.. xpon jap lagi aku p komen kt blog band malaya… tanya pasal perkembangan politik tanah air @ isu babi.. hohohoho

    [Reply]



  3. izzat says:

    huhu.. ak pun penah pk benda sama.. tp ntahla… ak rase bloggers Malaysia smuanya open-minded person. X gitu?hehe:d
    ———-
    topo: maybe… hohoho xpe2 kita tgu komen org lain dlu baru bleh buat conclusion…hohoho

    [Reply]



  4. zariel says:

    wei topo…aku dgn bini aku x kisah la :d …kurang ajar@x tu bkn pada contoh2 yg ko bagi tu…bagi kitaorg…ayat2 mcm tu (sekadar contoh la) buatkn bloggers atau kat dunia realiti sekalipun buat kita rasa mesra…buleh get along mcm biasa…x kn nak guna ayat skema lak kan…dan aku sokong gak pdpt syamsullariff tu…ada gak tmpat2 yg kita kena guna ayat yg blapik skit…at least sblm kita lebih mengenali tuan punya blog kn…bila dh lama tu ok la…panjang pulak komen aku…sori la ye
    ———-
    topo: ok noted… kat blog syam boleh.. kat blog cik cikgu wiween boleh… kat blog izat boleh..kt blog zariel dan azie suami isteri boleh… hohohoohohoho :d/

    [Reply]



  5. menteil says:

    tak payah..
    aku pon camtu..
    rasanya blogger tak mengira usia…
    wat per kita nak hipokrit hanya kerana usia??
    ———-
    topo: ya tepat sekali wahai encik menteil… aku sokong…

    [Reply]



  6. zariel says:

    ya betolll…teil…aku setuju dgn ko :d/

    [Reply]



  7. wiween says:

    ya ya ya.rock steadyyyy!! kekekek ini baru dinamakan tidak hipokrit! idup topo! :d/

    [Reply]



  8. Bat says:

    Rasanya takda apa2 masalah. Sebab kebanyakan blogger malaysia ni jenis sporting dan mesra. kalau tak sporting dan mesra, takdanya nak berblog, kan? hehe..

    Contoh terdekat, encik AzwanHadzree. Aku rasa bersalah lak kalau nak panggil dia abang azwan, macam tak kena ja bunyinya..Azwan, kalau terbaca entri dan komen ni sila kasi komen, hehe..

    Konklusinya, tak kisah la nak panggil apa-apa pun, asalkan mesra dan sedap didengar, ngehehe..

    Entri yg menarik, membuka minda =)
    ———-
    topo: yup blogger kat malaysia ni memang mesra dan sporting malah baik hati hohooh

    [Reply]



  9. emptyspace says:

    abang boleh digantikan dengan ayat bro. Pd aku itu lebih sopan kerana perkataan abang seperti melambangkan lagu abang adik dari band hujan. Hehehe
    ———-
    topo: ya tepat sekali.. gunakan bro…erm.. xde la meremang sgat… hohoho abaang adik??

    [Reply]



  10. razifmustapha says:

    nak lagi kemelayuan sila la guna hamba, kamu, kekanda, adinda, patik, pacai dan berbagai-bagai lagi
    ———-
    topo: beta rasa benda t amatlah tidak sesuai.. hhohoho

    [Reply]



  11. Bash says:

    Uihhh xda menda lah…asal nak kurang sopan lak..
    blogers smua sempoi wat..

    eh btw..im ur new reader…melayang jauh ke dalam dunia bloggers yg lain… salam ziarah…
    ———-
    topo: yup diorang memang sempoi.. hohohoho welcome new reader.. sila langgani feeds blog ini untuk mngetahui perkembangan terbaru.. hohohooh

    [Reply]



  12. azlina says:

    eh! ok per tuh kira rock ar tu as long as u tak hidup dalam hipokrit..orite bro…

    [Reply]



  13. kelat says:

    bakpe nak riso??? lantak ler… dulik haper??? hehehe… kalo kelat… kelat x kisah punyer… memasing punye he… okeh??? :d
    ———-
    topo: aku pon xksah tapi tkut kalo2 ade yang kesah… hohoho

    [Reply]



  14. Darkz05 says:

    tak kesah sangat sebenarnya. Yang penting kita support sesama blogger :d/

    [Reply]



  15. aniely says:

    actually itu lah kelebihan internet …terlalu bermegah ngan teknologi internet ..sedikit sebanyak nilai kita sebagai org timur terhakis…aku pon termasok sekali….mmg bukan setakat kat blog jer….kat friendster…myspace ke memane pon same jer…kalo kite face to face agak nampak kasat nak ckp aku kau …untuk orang y tua…tp disebabkan dlm tenet tak nampak muke maka ayta aku kau dah jadi biasa…aku akui aku pon same…tp kengkadang aku x lupe hormat…siapa yang aku rase lagi tua aku pangGil kak…abg ..klO mcm geli sikit..aku lebih senang panGgil kalo lelaki “pakcik” dlm nada gurau..tapi pakcik tuh ade pangkat tua..kalo gurl aku panggil “makcik” ….sedikit sebanyak aku takdela kurang hajar atau pon mcm poyo nak paNggil kakak..aku pon konnPius gak…tapi aku cuba sedaya upaya untuk mernghormati….heheh 🙂

    [Reply]



  16. aniely says:

    actually itu lah kekurangan internet …terlalu bermegah ngan teknologi internet ..sedikit sebanyak nilai kita sebagai org timur terhakis…aku pon termasok sekali….mmg bukan setakat kat blog jer….kat friendster…myspace ke memane pon same jer…kalo kite face to face agak nampak kasat nak ckp aku kau …untuk orang y tua…tp disebabkan dlm tenet tak nampak muke maka ayta aku kau dah jadi biasa…aku akui aku pon same…tp kengkadang aku x lupe hormat…siapa yang aku rase lagi tua aku pangGil kak…abg ..klO mcm geli sikit..aku lebih senang panGgil kalo lelaki “pakcik” dlm nada gurau..tapi pakcik tuh ade pangkat tua..kalo gurl aku panggil “makcik” ….sedikit sebanyak aku takdela kurang hajar atau pon mcm poyo nak paNggil kakak..aku pon konnPius gak…tapi aku cuba sedaya upaya untuk mernghormati….heheh 🙂

    [Reply]



  17. aniely says:

    maaf beb..aku bukan nak tulis kelebihan..nak tulis KEKURANGAN internet…

    [Reply]



  18. titan says:

    xde masalah la. janji diorang tak kesah. ok je aku pakai sejak 3-4 tahun nih..:-?

    [Reply]



  19. deiyno fawwazah says:

    ha ah.ye lah.kurang sopan.tapi suke ati kite la.blog kite.nak tulis ape,nak ckp ape hak kite.gagagagagagaga.

    nazrien rawkz.:d

    [Reply]



  20. fazarudin says:

    nampak mcm kurang sopan tp ape yg ko tulis tu semuenye betul ..

    [Reply]



Leave a Reply