ubah gaya hidup…

Blogging, Life, UTeM March 21st, 2008

adoi…. carry mark sumer sem ni sume dah keluar…hancor gila sem ni.. bkan kata nak dapat dean list.. nak dapat 3 pointer pon macam susah je..sekarg ni harapan aku pada final exam je… tapi U aku x macam U biasa… carry marks pakai 70%… final exam just 30% je… sekarang ni harapan aku untuk cover pointer hanyalah terltak pada subjek data comm… tu je yg cam boleh pakai skit.. lain semua hancur…kenapa sem ni aku teruk sgat??? hohohoho setelah aku bermeditasi seketika ak dapat rumuskan beberapa sebab kegagalan aku sem ni…

  •  blog
  • BLOG
  • bLoG
  • BlOg

sekarang ni 70% masa aku dihabiskan dgan blog….laptop ni pon aku rasa dah beberapa hari tak di matikan nyawanya…skarg ni tempat yg aku x boleh berblogging hanyalah di cafe sahaja… tapi tempat tu semakin menjadi tidak sesuai untuk aku study… terasa macam ada sahaja mata2 yang melihat dan merenung tajam ke arahku… hohoho… hohoho aku xtau la macam mana kesudahan semester ni….. haraplah x begitu mendung….. 😎 aku rasa aku kena ubah gaya hidup… aku kena kurangkan blogging ni… so pada hari2 yang mendatang ni… akan semakin kurang post yang bakal aku hasilkan… dan semakin kurang jugalah komen2 di blog rakan2 sekalian… hal ini akan berlanjutan sehingga aku berjaya kembali ke bentuk asal… so guys… doakanlah kejayaan aku ye….

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

4 Responses to “ubah gaya hidup…”

  1. menteil says:

    aduh…
    probs kita lebih kurang sama la…
    kekadang aku fikir..
    “aku sik ngan internet jer.. bila lak aku nak study”
    dan sem lepas.. pointer aku turun sket..
    aduh…
    ———-
    topo: pointer ko turun skit..pointer aku cam bakal turun mendadak je ni…

    [Reply]



  2. oDiN says:

    lepak la bro .. awl lagik .. x smpai setahun ko blog .. tunggu dh lame cam aku .. 4 tahun .. baru ko rase dh bosan nk blog .. atau dh x update frequently ..

    anyway .. leyh r ajar aku data comm .. data comm aku sucks gler .. sejak chapter selepas mid .. aku dh blur sbb byk sgt pengiraan
    ———-
    topo: aku bkan dah bsan berblog… aku nak ubah gaya hidup je… nak kawal balik schedule aku..

    [Reply]



  3. ecahkoop says:

    slm..

    hehe!! slm kenal..

    aku pon de prob cam ko gak la…

    tp kalo dkat2 exam aku dah ‘rantai’ awal2…laptop aku…wahahah!!!!
    ———–
    topo: rantai??? hohoho cam bernas je…

    [Reply]



  4. cs says:

    Gaji menteri vs seruan ‘ubah gaya hidup rakyat’ 1. Gaji Pokok RM18,000
    2. Elaun Keraian RM10,500.00
    3. Elaun Perumahan RM10,800.00
    4. Elaun Wakil Rakyat RM10,650.00
    5. Elaun parking RM 5,700.00

    Jumlah pendapatan bulanan RM55,650.00 yang wajib diterima sama ada sakit atau tidak bekerja:-

    Lain-lain kemudahan

    1. Bercuti keluar negara sekali setahun terutama selepas persidangan Dewan Negara- semua perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan termasuk tiket penerbangan, hotel, duit poket sebanyak RM50,000.00. Kalau tidak bercuti keluar negara seorang menteri boleh menuntut sebanyak RM50,000.00 tanpa resit.

    2. Bil letrik percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

    3. Bil Air percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

    4. Bil telefon percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

    5. Peruntukan perkakasan dapor/perhiasan rumah dan lain-lain boleh dituntut setahun sekali sebanyak RM40,000.00

    6. Sebuah kereta Mercedes S320, di lengkapi dengan telefon bimbit,satu pemandu,minyak percuma.Kalau guna khidmat pemandu kementerian, dapatlah duit percuma.

    7. Semua pemberian derma seperti kepada perkahwinan, kematian,atau pemberian kepada badan kebajikan kebajikan boleh dituntut.

    8. Boleh mengadakan rumah terbuka setiap hari raya, segala perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan. Kebiasaan Menteri menuntut sebanyak RM400,000.00

    9. Setiap menteri biasanya tuntutan mereka sebanyak RM45,000.00 semua elaun perbelanjaan tidak termasuk elaun-elaun dalam slip pendapatan bulanan.

    Slip Pendapatan Bulanan Bagi Timbalan Menteri ialah:-

    1. Gaji Pokok RM15,000
    2. Elaun Keraian RM9,500.00
    3. Elaun Perumahan RM9,800.00
    4. Elaun Wakil Rakyat RM10,650.00
    5. Elaun parking RM 5,700.00

    Jumlah pendapatan bulanan RM50,650.00 yang wajib terima samada sakit atau tidak hadir bertugas.

    [Reply]



Leave a Reply