tick,TAG,toe…

March 7th, 2008 7 Comments   Posted in Life

aku dapat 1st tag dari azwanhadzree hohoho sorry la aku dah bersara dari jadi top commentator ko pasal flag problem tu… kesian plak kt ko kene check everytime aku nak post comment…xpe2 sekarang ni aku tgah lead top commentators kt zakiyamani.com…

ok aku disuruh untuk revealed 8 things about topo yg korg x tau..

1. aku dah guna nama topo ni since form 1… dah dekat 6-7 tahun… sbab aku dapat nama topo ni adalah kerana ade abang kt sekolah aku tu dulu nama topo dan die kata nama dia vlom ade perwaris…. so dia pon warisi la nama topo kat aku…

2. walaupon nama aku topo @ peta topo@ topography… tp pada hakikatnya aku sangat x suka subjek geografi… cam mengarut je subjek tu..hohoho time pmr tu la satu2 nya subjek yg aku kantoi…

3. kalau korg perasan aku selalu tulis “hohohoho” kt mana2 je aku contng… sebenarnya banda tu aku blaja dari afif…member aku masa kt mtrix dulu..hohohoho aku memang xleh lupa ekspresi muka die masa die gelak hohohoho….sekarg da melakat kt aku…da jadi macam habit plak….

4. topo memulakan blog sebab topo dah bosan dgan fster.. dkat fster aku berjaya belaja html code dan sedikit css… tp bosan gila la fster skrg ni… selain baca reply comment aku just usya gamba membe2 dan beri komen2 yg membina…

5. aku seorg yang pemalu, pendiam,dan sopan santun…hahahahahah tu semua auta…aku cuma jadi pendiam bila aku dok sorg2..buat kerja dengan khusyuknya… malu??? sopan santun??? apa tu??hohohooh

6. dekat UTeM selain dari bilik aku yg macam tongkang pecah.. cafe adalah tempat lepak aku no 2… tu la tempat aku study..biasanya la.. so kepada bdk2 UTeM.. kalo ko nampak ade mamat dok sorg kt cafe lebih dari 2 jam… tu lah topo..hooho

7. aku dah xtau nak tulis ape lagi…hohoho cukuplah sekadar 6….

sape aku nak tag ni???hohoho biar aku tag blogger UTeM yg mostly x kenal siapa sebenarnya topo ni…hohoho so kepada:

dino,eya, razif mustapha, odin…aku x sure nama dia shatilah ke farhana sebenarnya…

kalian sume telah di tag….hohohoho

iron man the movie

March 4th, 2008 11 Comments   Posted in Reviews


aku macam dah ketagih la plak nak letak video kt blog ni… tp seriously trailer ironman ni sangat mengujakan aku…bagi sesiapa yang x kenal dengan ironman ni…for your info, ironman ni kira segerombolan dengan x-man, spiderman dan watak2 super hero lain keluaran marvel.. aku memang suka movie super hero yang diadaptasi dari komik… hohooho style gile..aku akan bagi sinopsis iron man dalam bahasa melayu…hohooh
ok movie ni berkisahkan tentang Tony Stark (robert downey junior) yang merupakan seorg billionaire yg genius.. dia mencipta dan membekalkan senjata api kepada pihak tentera sebagai satu sumber pendapatan… pada suatu hari die telah diculik oleh pihak pengganas yang memaksanya untuk menyiapkan peluru berpandu milik mereka…hohohoh dia dikurung bg menyiapkan projek itu.. hohoho Tony x buat peluru berpandu tu tp sebaliknya..dengan guna ape yg ade kt dalm bilik tu.. die cipta satu dirah yang bertujuan untuk melepaskan diri.. sebaik tiba di rumah.. tony mengupgrade dirah die td menjadi kepada sesuatu yg sangat cool dan diadmire oleh aku.. hohoho dengan kuasa yg dia miliki kini.. die bertekad dan berazam untuk mempertahankan bumi dan manusia sejagat dari sebarg bencana…tp semua tidak berjalan dengan lancar…hohohooh wujud sorg lagi manusia besi yang menjadi musuh Iron man…hohohoho ingin tahu kesudahannya???nantikan di pawagam pada 2 mei 2008 (UK released… kalo kt Malaysia maybe 9-14 Mei…hohooho tunggu je la bulan MEi ni…)nak tau detail sila lawati

http://ironmanmovie.marvel.com
http://ironmanthemovie.com

HEROES AREN’T BORN

THEY’RE BUILT

semua blogger adalah pembohong!!!

March 1st, 2008 31 Comments   Posted in Life, UTeM


buat julung-julung kalinya aku meletak video ke dalam blog ni… tp srius video ni memang xbleh blah… sekarang ni aku tgah mengumpul video2 PRU yg menarik dan berbaloi untuk dijadikan koleksi…. aku xnak melanjutkan lg cerita pasal pilihanraya sebab aku masih belom layak untuk mengundi…dan sebagai pelajar universiti aku x boleh mengikuti atau menganjurkan sebarang kempen…..aku baru sahaja selesai menjalani 2 midterm yang macam agak celaka… hohohoo soalannya senang tapi kalo da x study memang x dpat r…menjelang midterm test yang pelbagai… aku telah bereksperimen dengan banyak tempat untuk study….tp semuanya mendatangkan kegagalan…cubaan pertama.. study kt dlam bilik-> usaha ni gagal sebab sebaik sahaja aku terpandang laptopku semngat study kian luntur… hohohoh bkan itu sahaja… bila aku nak study dalam bilik je Read the rest of this entry »