vista oh vista…kecil sangatla!! sakit mata nak baca

software February 26th, 2008

setelah aku menulis 2 post kisah dongeng x masuk akal… kini topo kembali dengan satu lagi entry berkaitan dengan windows vista….kepada pengguna vista yang mempunyai tahap kerabunan yang melampau… jangan jadikan ianya satu alasan untuk tidak membaca entry2 dongeng panjang aku yang hanya bersaizkan 10@12… aku pon xsure… jangan la merungut di depan komputer apabila sesuatu entry atau gambar yang dipaparkan terlalu halus dan sukar untuk dilihat… hohohoh tutup intro.. di vista terdapat satu tool seaakan magnifying glass yang membolehkan anda zoom sehingga 16x dari saiz biasa… feature ni adalah magnifier….

magnifier di vista

klik kalau x cukup nampak…

kat mana feature ni??? pergi ke control panel dan tekan ease of access center… di situ terdapat start magnifier… klik la dan lihat lah paparan di skrin anda dengan lebih jelas… jgan jadikan lagi saiz sebagai alasan… size does not matter… hohoohoh

p/s: entry ni sebenarnya bersempena spec baru aku…. hohohoho kini aku dapat melihat dunia dengan lebih jelas….:-b:-b

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

4 Responses to “vista oh vista…kecil sangatla!! sakit mata nak baca”

  1. yipguseng says:

    hahaha, seriously…the nuffnang ads is all i focus on when i see tat picture 😕
    ———-
    topo:
    strategy dude… strategy….:D

    [Reply]



  2. razifmustapha says:

    aku syok pakai paling lama 2 minggu je vista, pastu aku rase mcm dah weng, nak beli ori punya tak mampu, beli pirate validation pulak buat hal. tak sempat nak kecapi tool2 baru dalam vista. huhu
    ———-
    topo: semenjak aku pakai vista dah dekat 6 bulan ni… blom pnah plak ade problem… just recently problem aku pon sbab ym… hohoho hidup vista..:d/

    [Reply]



  3. keraknasi says:

    hurm.. aku rasa aku tak memerlukan magnifie tersebut. 😛
    ———-
    topo: xpe kalo x perlu… mungkin terdapat insan di luar sana yang memerlukannya… hohohooh

    [Reply]



  4. chapit says:

    Ya.. Salam..
    Saya telah memakai Vista hampir setahun,
    menggunakan Dell.
    Alhamdulillah.
    setakat ni, semua software yang saya Install xde masalah.
    sama ada Photoshop, Dw, Illustrator, Lightroom n byk lagi software dari Adobe.
    =)

    [Reply]



Leave a Reply