power rangers…

Life February 3rd, 2008

klik untuk gambar yang lebih besar

hohohoh mighty morphin power rangers…. ni la cerita yang aku tengok sejak zaman kanak-kanak rebina lagi… aku rasa start drpd aku darjah satu lagi sampai aku da masuk U… masa kt sekolah menengah dulu… walaupun da besar2 pon ade gak still yang tengok power rangers… petang2 je pegi class tgok cerite ni… x sangka plak dah tua ni pon still tengok lagi cerita ni…tp bes pe…ok kronologi power rangers..

Mighty Morphin Power Rangers

ni power rangers awal2 lagi… zaman purba kala…kt Malaysia keluar kt TV pada tahun 1995.. layan gile rangers ni… die ade banyak versi… mule2 zord dinosaur pastu tuka jd zord mistik..ade naga,unicorn etc…pastu mereka hilang power… dapat power baru versi ninja…zord diorg plak ade monyet,beruang,katak dll.

Mighty Morphin Alien Rangers

ok selepas rangers hilang power, mereka minta bantuan rangers dari planet lain… rangers ni lagi sempoi…. kalo x silap aku masa dulu die panggil Aqua rangers sebab dorg kene bertapa dalam air and just boleh keluar kt permukaan untuk beberapa ketika je sebab planet asal diorg mmg 100% xde daratan…aku x ingat zord die macam mana tp diorg x payah transport masuk dalam zord tu… bleh kawal dripada luar.. hohohoho cool.

Power Rangers: Zeo

lepas bumi dah aman…. rangers alien tu balik tempat diorg… tp keamanan x kekal lama…. ade plak makhluk lain yg buat angkara… so Zordon suruh rangers cari batu Zeo utk dapat kuasa baru…utk tema rangers ni… dah x guna binatang lagi dah… sekrg guna shape… hohoho tengok power rangers sambil mengenal bentuk.. tarting dgan oval sampai la star… tok ranger merah.. tu kira yang paling otai la… pastu wujud plak gold rangers dengan piramidus die… yg ni lagi otai… shape die 6 segi…hohoho

Power Rangers: Turbo

lepas tamat zaman Zeo.. tukar jadi turbo rangers.. kali ni aku mmg respek tema rangers ni… based on kereta… semart gak la… tp yg x bes nya zord die ade satu kereta lain sume 4wd… xde variasi langsung…lagi satu kelainan dalam rangers ni.. blue rangers die hanyalah kanak2 yang berumur 12 tahun bernama Justin…

Power Rangers in Space

hohoho lepas tamat kegemilangan kereta2… rangers pergi angkasa lepas…Justin kene stay kt rumah xleh ikut…di angkasa lepas diorg jumpa dengan Andros… asalnya dia sorg je rangers… kaler merah pastu rangers bumi ni join forces… aku x berapa minat sangat la version ni… xde ape2 yg menarik… zord die biasa je… just ade glider yg cambes… ending cerita ni… Zordon mati sebab nak selamatkan manusia sejagat..

Power Rangers: Lost Galaxy

ok ni versi rangers serba baru.. kalo sebelom ni rangers evolve dari satu generasi ke satu generasi… just 2-3 org je yg tukar… tp untuk vesi ni… sumer org baru… tema untuk kali ni based on binatang gak…rangers ni aku kurg tgok sgt la sebab masa ni kt sekolah dan blom jumpe lg kroni rangers…next.

Power Rangers: Lightspeed Rescue

hohoho rangers ni cam logik sket la… xde cerita yang mengarut2 rangers ni mereka yang terpilih masuk special forces… guna teknologi untuk create rangers.. zord die pon logik gak.. gunakan semua perkhidmatan menyelamat yang wujud kt muka bumi ni ade kereta bomba,ambulans,kereta polis dll.. aku x ingat lagi…hohoho

Power Rangers: Time Force

hohoho yang ni dah start mengarut balik…rangers sumer dari zaman yg berbeza… ade satu organisasi yg kumpulkan diorg jd satu team… zord diorg pon panggil guna portal masa… bosan gila rangers ni… tambah kebosanan dia lg bila RTM keluarkan versi Jepon stiap kali diorg xde stock nk tgu rangers baru….cam bodo je versi jepon die..Mirai Sentai Timeranger

hohohoho aku da penat menaip… tgu je la episod 2 pada masa akan datg dengan aksi yang lebih mendebarkan…:D:D:D

17 Responses to “power rangers…”

  1. CypherHackz says:

    Pergh…tak boleh belah aku bila kau tengok semua cerita Power Rangers ni. Aku dulu-dulu suka la tengok, tapi skang banyak yang dah mengarut. Malas dah aku nak tengok.

    [Reply]



  2. top0 says:

    boleh blah gak la….hohoho dulu aku stop gak pastu tgok cambes je.. jom tgok skali.. kol 5:30 pm setiap Sabtu&Ahad di Tv2…dibawa khas oleh Apollo..8->8->

    [Reply]



  3. titan says:

    Aku memang suka tengok power rangers. Hehe, lagi2 kalau ada iklan apollo tuh. Memang best gila. Sebab apa? Leh jadi bahan gelak. Lagi2 kalau tengok dengan member2 satu kepala. Memang pakat gelak punye..:o:d

    [Reply]



  4. Fahmishah says:

    aku suke yg mighty morphin tu je..best!
    aku cite kat sekolah..budak2 pelik..wakakaka :d/

    [Reply]



  5. top0 says:

    @ titan zaman2 skola dli ada la kroni nk tgok… skrg ni aku tgok kt umah ngan adk aku yg 5 taun… adik2 aku yg len sume pandang sinis sambil menggelengkan kepala… hohohoo[-([-([-(

    @ kira ok la bdak2 tu pelik je… aku kalo cerita kt member2 aku confirm kene gelak guling2nya…=))=))

    [Reply]



  6. Kill-Vearn says:

    mmg terbaik la ko nya cite ttg PR ni… tak sangka aku byk gile babeng PR neh…

    [Reply]



  7. twenty-six says:

    go go go power rangerssss

    kalau perasan lagu tema bila sampai kat “morphin”, mereka selowkan..taktahu ler mungkin pasal morphin lebih merujuk kepada dadah :p
    ———-
    topo: hohohoho semua org perasan rupanya..

    [Reply]



  8. TMUkmkd says:

    ni aku rasa macam nak masuk blog ko.. sebab ko cite pasal power rangers 🙂
    best wo.. tapi aku still tak paham, kenapa tv1 kene sensored perkataan “morphin”
    apa diorang tak tahu apa maksud morph ke?

    mungkin masa tu morphine (dadah) tengah popular dan sebutan dia lebih kurang..

    mighty _________ power rangersssssssssssssss (macamtu la bunyiknya)
    ———-
    topo: dah usya sambungan die kat ep2 hohoh

    [Reply]



  9. mike says:

    huhu~ same ar kiter topo~ tp aku skang still layan power rangers~ power rangers jepun~ nme dier samurai seikenger~ power rangers samurai~ gler kacak gaya robot dier~ hehe~ aku ader member kat cni gle power rangers. sume die tgk jepun ngn omputih nyer~ ko tau x? sume power rangers nie jepun yg kuarkan dlu~ omputih lak bli konsep power rangers tersebut~ h0h0~ GOGO POWER RANGERS!!!!

    [Reply]



  10. zelo55 says:

    ak ad member sorang yg addicted sg2 kt power rangers…
    dan juga kamen rider…

    da umur 20 pon nk men bnd2 tu lagi..

    wahahahahahaa…
    ———-
    topo: hohoh aku tgok je tak pnah main.. :>

    [Reply]



  11. Kreuger says:

    muahaha… banyak betoi kesah power rangers
    nko ni.. aku cume sempat layan first series jer.
    mase tuh power rangers merah gadoh dengan power
    rangers putih…

    lepas tuh depa geng, hadoi ai.. kemudian
    jadi power rangers the movie… nko ade lagi tak
    citer tuh.. nak jugak aku layan.. lame tak tengok
    mende alah cam ni. syok gak beb~ :mail01:

    [Reply]



  12. eSempoi.com says:

    wah…mengimbas zaman kegemilangan power rangers..hehe..cool beb

    [Reply]



  13. Jaws says:

    mana ko dapat semua info rangers nih?
    haha..
    cam mustahil jer ko nak igt semua..
    mula2 aku malas baca entry nih..
    pas aku start baca, aku excited nak tau citer seterusnya..
    hahaha…:ehsan01:
    ———-
    topo: hohoh ape mustahil plak.. haha memang aku layan sume beb.. hoho aku ingat nama power ragers merah samapai Andros Lost in Galaxy.. hoho pastu dah tgok ala kadar je…

    [Reply]



  14. nikillas says:

    Wahahaha..
    Dulu aku follow power ranger ni.. best siot dulu..
    ranger2 dulu leh teleport pergi base jumpa zordon..
    Pastu ingat robot yang jadi pembantu Zordon tu.. Alpha namanya..
    dia suka sangat sebut.. “Ai yai ya yai yaaaaa…”
    Pastu ada episode yang zordon mati tu.. bukan yang movie tu.. yang episode dia betul2 mati..
    paling best ada episode semua ranger merah buat reunion.. ala2 diorang kena kumpul ramai2 nak tewaskan musuh.. hahaha..
    ———-
    topo: hohoho memang best masa dia kumpul semua rangers merah.. tapi power ragers zaman batu tetap menjadi pilihan utama aku.. hohoh best giler..

    [Reply]



  15. spatt says:

    entry mengimbau kenangan…
    dulu aku mmg gian gile kat power ranger…
    kalo balik kg, siap gaduh ngan nenek aku, nak tgk citer ni pnye pasal…hahaha

    last series yg aku tgk, power rangers turbo, pastu dah xtgk dah..
    taun lepas kalo xsilap aku, aku gi download 1st movie die, guna torrent.rindu beb!

    erm, best baca entry2 camni..tringat zaman muda2..kalau leh ko buat la entry pasal citer lain gak.flashman ke, maskman ke, captain planet ke, cybercop ke…muahahaha
    ———-
    topo: hoho cerita yang ko list kat bawah tu semua memang aku layan kaw.. hohoh mengimbau kembali kenangan capten planet… best wo..

    [Reply]



  16. kak jie says:

    topo

    kalo ade power2 xtra tu….bagilah kakjie sikit
    mcm tak cukup je kaki tangan nk control rumah
    nak ngemas..nk sapu..nk masak..nk online..muahahaha

    [Reply]



  17. ubey says:

    hoho. ni entri setaun lepas kan? smart ko cuba rungkai balik. nice2. tgk status ym pn da tau

    [Reply]



Leave a Reply