post terakhir….

February 10th, 2008 4 Comments   Posted in Blogging, Life

post terakhir??? aku da nak bersara dari bidang blog… aku dah malas nak jaga blog ni… aku blogger baru yg kecundang???menulis blog x mebawa apa2 erti pada aku??? hohohoho tidak sama sekali…. ni adalah post terakhir sebelom aku balik Murni…. sekejap je dah habis cuti seminggu…. post ni kira conclusion utk apa yg dah berlaku sepanjang cuti seminggu…

first of all… apa yg aku dah buat dalam masa seminggu ni… hohohoho aku dah buat mini gathering dgan member2 aku yg sengal… aku dah memperkayakan blog ni dgan pelbagai plug ins baru.. aku dah start buat directory bawah catzer…aku dah merosakkan ym aku…

apa yg aku x berjaya buat…. hohoho ni lg banyak… satu pon homework aku x buat…hohoho standard la… esok nk hantar malam ni baru buat…kononnya nak tukar theme baru… tapi aku dah jatuh hati ngan theme ni.. sayang nk tukar….. nk buat skin ym… damn.. ym pon dah problem.. watpe nk buat skin… nak beli bday present utk ade sorg minah ni… hohoho aku x berkesempatan la nk beli… ntah bila ntah aku nk beli….( naseb baek aku sempat pos bday card bya.. kalo x bsing mnah tu.) aku x berjaya nk install plug in lightbox… sesape boleh tolong???

apa yg bakal aku buat…hohoho sebaik sahaja aku menjejakkan kaki ke Murni aku akan cari cd vista, driver dan segala macam software utk aku format laptop ni…(sedih dowh nk kene format…)malamnya aku akan siapkan asignment dta struct yg nk kene hantar Isnin ni…pastu study la..midterm dah dekat….hohohoho kalau berjaya study la…..

siapa yg sibuk sangat nk tegok aku nye multimedia assignment ari tu… ni tgok la puas2..asignment(recycle poster) dgan lab test aku…(kulit buku)

 

vista oh vista: nk kene format ke ni???

February 9th, 2008 7 Comments   Posted in Life

hohohoho setelah lebih 5 bulan aku guna vista tanpa sebarang masalah… beberapa hari lepas aku terasa nk format laptop ni… hohohoho masalah dia satu je… ym.. die tulis..

aku dah try reinstall ym lebih 3-4 kali…. error ni aku ambil dari pelbagai versi ym9 & ym8 dua-dua kuarkan error yg sama… Read the rest of this entry »

bila budak sengal dah reunite…

February 8th, 2008 3 Comments   Posted in Life

hohohoh sebenarnya dah lama da aku nk buat entry ni…sedang mengumpul2 gambar…tp x bleh blah btol sumber2 gambar aku tu… sorg p kelantan… sorg lagi pg Singapore.. puas la aku menunggu dengan sabarnya…hampeh btol bdak2 ni…ok pada 4 Feb yg lepas, bertempat di Mahkota Parade Melaka, aku dan beberapa classmate aku msa kt matrix dulu buat la satu gathering kecil-kecilan… gathering yg disertai oleh 7 bdak2 sengal ni berjalan dengan agak baik sekali… hohohoho… mereka2 yg terlibat adalah, aku,mike,afif,epul,faten,nabilah & adik nabilah (tukang amek gambar) hohohooho….gathering ni dimulakan dengan aktiviti menunggu rakan2..janji pukul 10… tp standard la semua buat janji Melayu….hohoho aku org pertama yg sampai… jenguh gak la aku tunggu bdak lain..esp mike yg datg pukul 12… hohohoh

sebaik sahaja mike sampai kami pon menuju ke MP..faten terus gi MP sebab dia nk kene buat pasport dulu… aktiviti pertama kt MP… pergi kedai buku.. hohohoho bkan nye beli pape pon.. saja dok tgok buku2 yg ada then buat havoc sket… seb baik la kak yg jaga tu x halau kami….pastu kitorg pergi main bowling after makan kt food court… main 2 game je… tp amek gambar punya r banyak…..aku rasa ada beberapa org kt belakanng tgah q nk men.. hohoohoh aku mulakan aktiviti ni dengan macho sekali apabila memulakannya dengan strike yg bergaya… hohoohoho tp pastu sekor2 buat strike… paling x pon spare… aku plak 1st je yg strike.. pastu longkang… hohohoho dan akhirnya aku kalah dgan sgat teruk skali…. hohoho

gambar-gambar-gambar…main x seberapa….

Read the rest of this entry »

smash my screen..

February 6th, 2008 5 Comments   Posted in Reviews

 

 

 


klik utk image yg lg besar..

kalau korg pergi dkt page about me.. ade aku tulis smash my screen utk pertanyaan lanjut… mcam mane nk smash screen aku??? guna hammer??? hohoho x la..dulu aku dah pernah buat review pasal benda ni..battle of ym.. tp ramai lg yg tanya pasal benda ni… ok ni aku rewrite balik dngan lebih detail… ok… anda berasa sangat bengang dgan rakan anda??? rasa mcm nk pecahkan je skrin die??? jgan runsing lg… download la add ons ini sweetIM….(ia bukan saja boleh digunakan utk ym.. malah utk msn skali…)… selain daripada memecahkan skrin anda… banyak lagi features yg best ade kt sini…jika sebelum ini.. jika anda bosan, anda hanya akan menulis 8-|… kini x payah lg… ekspressikan keboringan anda dengan lebih menarik lg…
Read the rest of this entry »

power rangers…

February 3rd, 2008 17 Comments   Posted in Life

klik untuk gambar yang lebih besar

hohohoh mighty morphin power rangers…. ni la cerita yang aku tengok sejak zaman kanak-kanak rebina lagi… aku rasa start drpd aku darjah satu lagi sampai aku da masuk U… masa kt sekolah menengah dulu… walaupun da besar2 pon ade gak still yang tengok power rangers… petang2 je pegi class tgok cerite ni… x sangka plak dah tua ni pon still tengok lagi cerita ni…tp bes pe…ok kronologi power rangers..

Read the rest of this entry »

kenapa saya suka rumah saya??

February 1st, 2008 5 Comments   Posted in Life

baru-baru ni aku ada dengar istilah baru…PBSM.. bukan persatuan bulan sabit merah… tapi “Pelajar Balik Setiap Minggu” hohohoho aku tertarik dengan istilah ni sebab aku macam terasa je… memang aku balik rumah tiap2 minggu… housemate aku awal-awal dulu mmg kutuk kaw2 bila aku packing nak balik tiao-tiap hari Jumaat… tp sekarang semua da paham dah… dah x kesah da pon… lantak la ko topo.. hohooho di sini ingin saya tegaskan kenapa saya suka rumah saya..sebelum itu… Murni ialah nama hostel UTeM…Bukannye mana2 gadis…

1) kat rumah saya connection internet laju…..

walaupun hanya guna streamyx 512 kb/s tp still macam langit dgan bumi bila compare dgan connection hotspot yg macam hidup segan mati x mau tu… dan ditambah pula dengan jiran2 yg menggunakan torrent utk mendownload movie2 dan drama bersiri…memang macam celaka sped connection yg aku dapat….

2)saya x perlu risau mati kelaparan di rumah

kat rumah makan free… xpayah susah2 nak beli…makanan ade je kt rumah… tp aku makan sikit je bile kt rumah… tp bila lpak dengan rakan2 serumah.. nafsu makan aku naik dengan mendadak…pagi2 sarapan kt cafe UTeM..pastu lunch dengan banyaknye…. bila balik kuliah p mnum ptg… malam makan lgi.. pastu kol 2-3 pagi makan lg… tu x termasuk makan2 ringan time lecture… tp saya still lapa… bila kt rumah… saya makan 1-2 kali je… samada bfast+lunch pkul 2 & dinner pkul 12mlam or just mkan lunch pukul 5 ptg….

3) jarak Murni dengan rumah saya 20 min++ je..

sebab UTeM wajibkan bdak2 1st & 2nd year dok hostel la saya kene menetap dkat Murni… kalo x mmg xakan nampak langsung kelibat kt murni tu.. baik balik rumah je….

4)di rumah, masa saya lebih teratur..

hohoho kalo kt rumah pagi2 confirm bangun sbuh.. kalo x bangun memang ribut la rumah tu…. compare to kehidupan kt Murni.. Subuh memang la bangun…tp stok subuh gajah je la tiap2 hari…di Murni saya banyak menghabiskan masa menunggu nak loading web site…. di rumah masa untuk menunggu loading tu boleh digunakan untuk prkara lain… hohoho study ke…(kalo study la….):D:D

sampai disini sahaja…banyak lagi sebab kenapa saya suke rumah saya…tunggu la episod seterusnya….;);)hohohoho

p/s: hohohoho entry ni kesan daripada kebosanan yg terlampau ditambah dengan keseronokan dapat pulang ke rumah… sebab tu la penggunaan bahasa yg lain daripada yg lain…hohohohoh