bila topo nak midterm…

Life, UTeM February 24th, 2008

hohoho kalau sebelom ni aku mengarang kisah dongeng yg mengarut atas alasan aku tgah study utk mid term… sebenarnya tu semua dusta… hohohoh aku mengarang tatkala aku tgah nk cari pedoman nk study… tp malangnya.. pedoman itu tidak ku ketemui…aku just study sampai [email protected] je… walhal test sampai bab7…. apa la yang aku buat sampai x study tu… hohohoho seperti yang aku sering ceritakan di post2 lepas, aku memang study last minute… esok pagi exam mlam ni xtdo study sampai lebam… aku dah buat perangkaan dengan teliti..sekiranya aku aku mula study pukul 8 malam, menjelang subuh esok aku dapat khatamkan kesemua bab yg masuk test… tp disebabkan aku ade kerja yang perlu dibuat kat bunga raya pkul 10.30 aku terpaksa merombak balik jadual pembelajaran aku… so aku pon mulakan lah study kurang waras aku pada 5.30 sebaik sahaja aku tamat kelas tech comm… kalau mengikut perangkaan yang baru ni… menjelang jam 10 aku dah boleh abis at least 5-6 bab…. tapi malangnya apa yang kita rancangkan x selalu menjadi kenyataan…. bab 1 & bab2 aku berjaya lalui dngan jayanya… tapi malangya… tatkala bab3 cuba memberi pengenalan… pedomanku hilang… hohoohoh so aku pon melakukan pelbagai aktiviti utk mencari pedoman…bg memastikan aku dapat mengikut perancangan… banyak aktiviti x waaras yg aku lakukan….semuanya memang sukar nak digambarkan dengan kata2… hohohoho satu hari nanti aku akan buat post khas aktiviti mencari pedoman dengan pelbagai gambar yg x masuk akal…..

sambung balik pasal nak study…. setelah aktiviti mencari pedoman aku gagal….aku hanya mampu habiskan sampai bab 3 je… hohohoho apabila jam sudah menunjukkan pukul 10 malam…. dan sudah hampir tiba masa untuk perg buat kerja kt bunya raya… aku dngan hati yg kental bawa semua note dengan tujuan nak study kt bunga raya…. dan tujuan aku tu gagal…. aku habis buat kerja kt bunga raya pukul 4.oo pg… tp keazaman aku untuk sambung study kt murni masih menebal….

setibanya aku kt murni… dengan ditemani kopi ais dan laptop ku sayang… aku pon meneruskan usaha mengulang kaji… tp malangnya… sebaik saja bab 4 melabuhkan tirai aku pon turut sama terlena…hohoho test sampai bab7 study sampai bab4…aku mmg x waras… ketidak warasan aku menjadi semakin extrem… pg tu aku bagun pukul 7.50 dan test aku akan bermula ja 8.00… paling sekejap pon dari murni nk p UTeM 10min… dah la aku xde transport….hohohoho naseb baeklah bob rajen nk p hanta aku… naseb baeklah masa aku sampai lecture belom datang… dan naseb baek jugak la aku boleh jawab mid term test…. yay… aku sangat bernasib baik hari tu…

perasmian kompleks sukan UTeM
kalau nk tau apa yg aku kerjakan kt bunga raya malam tu… nantikan post akan datang sebab aku tgah mengumpul gambar2… post berikutnya ade kaitan dengan gambar kt sebelah ni….

1 announcement:… kepada mereka yg banyak sangat snap gambar sempena majlis yg berkaitan dgan tgan ni… bagi la kt aku gmbar2 yg menarik… akan ku semadikan di blog ini beserta nma penyumbang sekali…. hoho

p/s: bunga raya tu satu lg hostel UTeM selain dari Murni…

One Response to “bila topo nak midterm…”

  1. titan says:

    Oh..ko ada midtem ke? Takpe. Jawabla midtem elok-elok..
    ———-
    topo: aku ni student lg… ohohoo esok ngan lusa ade 2 killer midterm… satu bnde ak x baca lg…

    [Reply]



Leave a Reply