vista oh vista…ep: nk install SQL server 2000

software January 20th, 2008

hohoho menjelang semester baru ni makin banyak software yg nak kene install dalam laptop kesayangan aku ni… hohoho makin berat la menatang ni…antaranya software yg mencabar minda nak install adalah Adobe Photoshop cs3 & SQL server 200o… hohoohoh dlam rmai2 budak dlam class… aku ngan room mate aku je yg boleh install 2-2 software 2 dgan jayanya dlam window vista… mulakan kisah dengan kronologi SQL server… dah la ssah nk carik pirate software.. beberapa hari gak la aku dan rakan2 jd kutu rayau carik software 2 kat bandaraya Melaka bersejarah ni…. sume kdai xde SQL 2OO0…yg ade sume 20o5… aku pon ade SQL 2005.. xpyah ssah2 nk carik kt kdai… tu baru satu hal…suatu hari aku jumpa la softwre ni drpd member aku… tp dia ckap die xleh nk install kt vista die… aku da mula panas dah.. ssah2 carik tp xleh install… sebelum aku cuba kat vista aku.. aku buat la research sket2.. mne la tau ade yg bleh bg solution… tp bile aku bkak lman web microsoft.. die kate mmg vista x compatible dengan SQL 200o… die kata SQL tu da season sgat.. x layak install dalam vista.. aku da berapi da time tu… tp seb baek la ade mamat ni kate die bleh install dlam vista dgan jayanya… hohoho sinar harapan muncul kembali…aku pon cuba la meinstall SQL 200o dlam lappy ku… setelah berpenat lelah dan menggunakan teknik cuba jaya dngan banyaknya… eureka!! vista ku mampu nk support SQL server 200O… lpas je aku berjaya install software durjana tu, banyak la latop2 yang beraneka ragam dan rupa menyembah di depanku meminta diri mereka juga diinstall dgan softwre durjana itu… tp apa kan daya…. dalam banyak2 laptop tu… aku mpu nk install satu je… yg laen sume x layak diperlengkapkan dengan SQL 200o…pelbagai aneka ragam dan rupa error yg aku jumpa… ade yg x bleh nk tkan install… ade yg x bleh nk run… ade yg da siap install…. tp baru je nk jerit eureka… server plak x leh nk create… so dalam banyak2 vista kt dlam rumah n class aku… just aku & Wan (rummate aka classmate) yg ade SQL server 200o…hohoho

p/s: kepda sesiapa yg ade tips @ cara nk install software durjana tu kt dalam vista.. silalah contact ku…

5 Responses to “vista oh vista…ep: nk install SQL server 2000”

  1. azrin says:

    kenapa SQL2000 biler mySQL free..??
    leceh jer MSSQL

    azrin @ http://www.kedai.tv

    [Reply]



  2. top0 says:

    apakan daya… dah silibus kt U aku pakai MS SQL 2000:-??

    [Reply]



  3. nUrULeFA says:

    0wh..d’cnie ya?maap l0r ak tidk prasan b4 dis..misti k0 tr0lz edit pict ek de s0ftware besh?

    [Reply]



  4. top0 says:

    xde r teror pon….sofware bes?? xde r ak gne pe yg ak blaja je r..:-\”:-\”

    [Reply]



Trackbacks

  1. vista oh vista…ep2: problem installing adobe photoshop cs3 | my liFe as topO...

Leave a Reply