my traffic is like a rollercoaster…..

January 16th, 2008 16 Comments   Posted in Blogging

I manage to get 200 unique visit on a single day…but only 5 hits on the other day…. I used  stumble  upon to promote my blog… I got traffic from all over the world and I bet they don’t even understand a single word that I wrote because my post are majority in malay… but thanks to innit I finally get visitor that can understand what I wrote.. and I manage to build a network among us… but in order to get that many hits, I need to post something…that is my biggest problem now…. I dont want to write about faizal tahir… zarina an julie and any other celebrity though that it can burst my traffic… that is so not me…  and I dont have qualification yet to give tutorial or give tips on how to blog…. I’m totally a newbie and I need more knowledge to write that kind of post…. as a month old blogger I’m still searching for my own identity… no different than a baby that still try to figure out about the world… other than that, I have problem with internet connection in my hostel… I currently use a hotspot account that being shared by at least 10 person…. to get an excellent connection is like a dream here…. I really hope that by the end of 20o8 I manage to be a good blogger and improve my  blogging skills…and last but not least sorry for  my terrible English because my grammar is not with me at the moment… there are lots of hungry chickens and ducks need to be fed  at my  village….

:D:D:D

I’m hair less again!!!

January 14th, 2008 6 Comments   Posted in Life

aku telah kembali ke bentuk asal…. aku kini telah mencantas rambutku yang panjang berjurai dan ikal mayang itu:):) hahaha… rambutku kini tinggal kurang dari seinchi…rasanya la…mengikut Jai dlam BlogOhBlog,ramai otai2 blogger berambut pendek aka botak… mungkinkah ini langkah pertama untuk menjadi problogger 😕 hohoho….kerja pemotongan rambutku kini tidak lagi dipandang sinis oleh rkan2 seperti yg berlaku sem lpas… kalo semester lpas, bile aku  ptong pendek gile, bdak sume pandang pelik je… sekor2 cam nk terkam je aku ni… naseb baik xde yg terkam…. tp aku dihujani dgan soalan dari pelbagai pihak yang bertanyakan bende yang sama… rasa cam nk gantung je jawapan die kt leher biar org x tanya lg… tp kini mereka sperti sudah mengerti…hahaha tp aku mendapat satu lg pendapat drpda dorg… mereka ckap aku gunting rambut 1 sem sekali je… ohoho bile difikirkan btol gak… time awal2 sem aku mencantas sumer rambut aku… and aku akan biarkan rambut panjang smpai la aku rasa rimas dan kembali mencantas rambut aku… hohoho

bola itu bulat….

January 13th, 2008 5 Comments   Posted in Life

dalam maser 2 hari ni ade bebrapa berita dalam EPL yang menyebabkan aku agak bengang… bermula degan perpindahan Anelka ke Chelsea dgan nilai 15 juta pound == lebih kurg RM 95.7 juta… dah la baru transfer smalam… td dah main dah c anelka tu… aku minat Anelka tp aku kurg gemar Chelsea… xckup dgan itu, berita keserian arsenal membuatkan aku menjadi lg berapi….. ditambah dengan berita MU mnag besar….pergh tension gile aku…. 6-0 tu… tp tekanan dalam keserian arsenal dan kemengan besar MU, aku berasa sgat teruja kerana team fantasy premier league aku meletup dengan jayanya sbab defend aku sume score… ditambah dengan hatrik ronaldo yg aku lantik sbagai captain sejak azali lg … aku kini hampir menjadi pendahulu semua league yg aku join :D:D baik private mahupun public…hohoho ni kira dalam duka ade suka la ni…

diriku dalam dilema…

January 12th, 2008 3 Comments   Posted in Blogging, Life

aku dah membuang ads advertlets dalam blog ni untuk melayakkan aku join glitterati club… tp aku still biarkan ads tu kt blog lame aku…. da kbih kurg 2 minggu aku biarkan blog tu terkapai2 x diupdate…. tp td aku agak terkejut bile tgok akaun advertlets aku yang duit masuk macam air……. CPM aku gak tinggi sedangkan blog tu ada 7 unique visitor…. compare to blog ni yg ade at least 40 unique visitor semenjak aku rasmikan 7 Januari dulu… walaupun ade 40 unique tp akaun nuffnang aku still RM 0.0000 satu sen pon aku blom dapat…. nak kate blog lame aku tu pr die habat x jugak… 0 gak macam yang ni… backlinks die pon lebih kurang sama macam blog ni je aku rasa blog ni punye backlinks lg hebat la….. dengan hanya beberapa jam je lg glitterati ni nak start aku da mula rasa was2…. aku harap la berbaloi aku tunggu nk jd exclusive member ni….

advertlets fights back!!!

January 11th, 2008 8 Comments   Posted in Blogging, Reviews

kronologi pertualang advertlets dengan nuffnang menjadi semakin rancak… bermula dengan kisah advertlets yang domainnya expired..lantas nuffnang mengambil langkah bijak dengan memperkenalkan program baru ekslusif untuk nuffnangers, glitterati club…..yang bersyaratkan para nuffnangers x boleh meletakkan ads lain di blog mereka untuk menikmati kelebihan gliteratti.. dan kini advertlets cuba mendapatkan semula tempat di hati bloggers dengan memberikan reward extra antara 10%-20% bergantung pada betapa seniornya die dalam advertlets…reward ini hanya dikira dalam bulan januari dan akan dihitung pada akhir bulan Januari…berdasarkan email yg dihantar oleh josh lim ke dalam spam box aku….

As compensation for the recent downtime, you will earn an additional 10-20% extra on top of all legit earnings the month of January. The amount will be calculated at the end of January, and credited within the first week of February.

The ratio of the percentage increase will be based on the duration of time you have been with Advertlets. Members who have been
with Advertlets longer, will receive a higher ratio. We hope that this is a suitable compensation for the downtime period faced, and hope you can accept this as a sign of our commitment to not repeat mistakes, and to continue to deliver better service in future.

advertlets juga telah memperkenalkan format ads yang baru bersaiz (720×90) yg kononnya dpat membantu menjana lebih pendapatn….hohoho tp josh.. aku still nk tgok dulu macam mane glitterati ni…kalau x berbaloi baru la aku letak balik ads advertlets….

Di mana Sharlinie??

January 11th, 2008 3 Comments   Posted in Life

lepas kes Nurin Jazlin aku da mula berminat dgan kes bdak2 hilang ni… aku amat berharap apa yang menimpa Nurin x berlaku pada bdak laen… kesian kat bdak kecik yang xberdosa ni…ikuti pekembangan terkini kes Sharlinie di Utusan Online..

Sharlinie Mohd. Nashar, 5, dilaporkan hilang ketika bermain bersama kakaknya di padang permainan yang terletak kira-kira 200 meter dari rumahnya di No. 29, Jalan PJS2C/11N, Taman Medan, Petaling Jaya.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, mangsa diculik kira-kira pukul 11.30 pagi. Ketika itu mangsa sedang leka bermain bersama kakaknya, Sharliena yang berusia lapan tahun.

Menurut beliau, ketika hilang, mangsa yang mempunyai tiga adik-beradik memakai baju-T dan skirt berwarna biru muda serta selipar warna merah jambu.