masa…..

Life January 30th, 2008

Demi masa…. sesungguhnya manusia dalam kerugian… melainkan mereka yg beriman dan beramal soleh dan mereka yang berpesan dengan kebanaran dan berpesan dengan kesabaran….(Surah al-Asr: 1- 3)masa…. tu la masalah yg aku tgah cari solution sekarang ni… bukannya aku x cukup masa…. cuma aku xtau macam mana nak uruskan masa…. selama ni, aku punya style kerja, kalo esok nak kene submit malam ni baru start buat dan hasilnya amat memberansangkan…. sama gak time exam… x kira aku dah study banyak mana pon…. malam exam mmg aku x tdo baca balik daripada awal sampai abis… baru aku yakin nk mek exam…. tp sekarang ni… benda tu macam dah x boleh nak apply lagi..aku rasa dah banyak kerja aku tangguh ni… assignment tiap2 hari masuk tp satu pon aku x start lg..yg x bestnya… tu sume kerja grouping… part aku x siap sume x siap….. aku ni solo fighter la… buat kerja sendiri…. sebab tu la kalo kerja group aku suke amek part last…. final editing… semua benda da siap baru past kat aku utk setelkan dan jadikan benda tu projek yg lengkap… kalo nak suruh aku buat intro mmg sampai dateline la confirm x siap….menjelang sem baru ni aku da jadi makin malas dowh… xtau la kenapa…. aku tgok budak lain sume dah ade azam baru… sume semangat je belajar… xtau tau la kalau semua tu plastik belaka… tp aku nampak la ade prubahan sket…. maybe efek result sem lepas kot….tp aku plak macam dah jadi makin teruk… punahlah harapan aku nak dapat 4 flat sem ni…. dengan subjek mate yg bakal menjatuhkan pointer…damn 1st test aku bleh dapat 23% je.. bkan kata nak dapat 4…. nak dapat 3 pon macam terkapai2 je.. sem lepas…aku bleh score pon sbab carry mark.. walaupun pointer xdelah la hebat sgat pon tp… ok gak la… sem ni… aku xtau la macam mana…. aku perlukan kesedaran…. sesiapa ade lebih kesedaran bagi la kat aku sket...time management sem ni mmg hancur… tiap malam asik online je… bukannya buat apa pon… menunggu connection hotspot yang macam hidup segan mati x mau….macam mana la aku nak uruskan masa…. aku mmg xreti nk uruskan bnde tu… dripada dulu lg… jadual punya la banyak aku buat… dengan lengkap dan terperinci…detail sme siap.. nak bangun ppkul berapa… pastu buat apa.. makan berapa lama… tp satu pon xtahan.. paling lama pon 2 hari je… lain sume I go with the flow…. buat je ape2 sampai bende tu siap…….sebagai penutup…sesapa yang ade kesedaran lebih tu silalah pas kt aku sikit… aku mmg dah berada diluar tahap sedar da ni…

p/s: entry ni ditulis sebaik sahaja aku bangun dari tdo yg agak panjang…. claim sebab malam hari Ahad+Isnin aku x tdo langsung….argh..aku baru teringat…. bday kad bya aku xpos lg…..sok bday die..sori la bya…hepi bday….damn aku mmg x reti nak urus masa….

Leave a Reply