adiEu mY aLma mattEr….

Life December 14th, 2007

ak xde idea nk wat post…tp biler ak jmpe pic ni….ak teringat zman mude2.hohohohoho… my alma matter…. x byak bnde yg ak boleh crite psal zman2 perskolahan ak… my skool life is empty… nothing to be proud of…nothing to be told… tp bile ak nmpak gamba ni, kenangan lama mengimbau kembali… hohohoho nilai mangga yg lebih mhal drpd sliper jpon..hohoho setelah ditolak tambah kos die kire2..

mangga=RM 5.00 (seb baek xpakai solex….)
rantai= RM4.30..
sliper jpon…= RM 2.50…..
(kos di atas x dikira mengikut harga pasaran semasa hanya berdasarkan anggaran penulis sahaja )

fenomena di atas sering dpat dilihat ketika berada di surau mahupun di masjid…dgan kter laen kos nk jga sliper jpon 2 lgi mahal dripda sliper 2 sndri…tp ni la kenyataan mser jd knak2 skolah dlu… selain drpda cara ni… ade beberapa cara lg… ctohnya meltakkan sliper kanan di sebelah barat mnakala sliper kri plak di ufuk timur…hohohoho… tp cara ni xdigalakkan sbab berlaku byak kes pemilik x bawak kompas dan terlupa mne barat dan mne timur….lantas berlakulah kes sliper mu sliper ku jua….tu je lah yg ak igat dlam zman skolah ak yg xde pape… adieu my alma matter…..

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

4 Responses to “adiEu mY aLma mattEr….”

  1. otakbeku says:

    buley kater tiap2 bulan aku beli selipar baru……last2 g surau kaki ayam….
    huhhh…!!
    budus……!!!!!

    2 tyme kt skola dlu laa…

    [Reply]



  2. top0 says:

    mser f1 ngan f2 tiap blan bli sliper… tp da msuk f3.. ak da xde slipe da… byak gle sliper awam kt bilek ak… plih je saiz ape.. jname ape… yg mhal hingga la yg lyak wat g toilet je… sume ade…

    [Reply]



  3. otakbeku says:

    mase aku f5…
    pengetua skola aku sroh sume hostelier gune slipar yg same…
    mean duit slipar termasok dlm yuran buku n peralatan skola…
    skola yg bekalkn…
    cm best…
    tp xsmpy 2bln selipar2 da berpndah hak milik…
    ade yg pkai belah kiri kt kaki kiri n kiri kt kaki kanan..
    ade gakyg pkai belah kanan kt kaki kanan n kanan kt kaki kiri…
    ade yg lain2 saiz…..
    biase arrr 2….
    hehh…
    sliparmu sliparku jua….

    [Reply]



  4. top0 says:

    hohoho menarek gak idea pngetua ko…yran skolah campur dwet sliper…hohoho kalo la skola ak wat cam2 dlu.. sure ader 5 kaler cam baju prep… batch ak sliper ijau.. yg bwah sket sliper ungu,bdak kcik lgi sliper mrah..kcik lg kaler kuning n yg pling kcik kler biru…..

    hohoho sure mnareknye time kt surau… smer je….hohoho

    [Reply]



Leave a Reply