new sEmester….

December 29th, 2007 No Comments   Posted in Life

hohoho da nak start da sem baru… esok start la semester 2 sbagai seorg student… jap lg ni nak bersiap balik hostel…. hohoho td gatal la tangan bukak portal… tgok jadual baru… xbleh blah isnin klas pack gile… malam pon ade klas gak… pastu aku tgok note pon da siap upload dah.. hohohoho gua blom ready lg nk msuk sem baru ni…hohoho cmne la gua nk hadapi sem baru ni ye??? smangat top0…. tgok note pon da siap upload mmg pressure je nak soh bacer utk sem baru ni…. aku amat berharap sem baru ni lg baek drpda sem lpas… hohohoho harapan gua tinggi dowh… papehal pon… the new my life as topO akan release pda 7 Jan… gua busy gile skarg ni nk mengedit template… walaupun template tu ak amek yg da siap punye…(gua blom lyak lg nk buat template sendri…) tp bz gak la nk customize die.. ni da start sem ni ak harap la sempat nk siapkan blog ak ni… bye cuti……

my liFe as topO… akan berhijrah…

December 27th, 2007 2 Comments   Posted in Blogging, Life


hohoho skrg ni ak dlam proses nk pindahkan my life as topo…. pasni ak da x pkai blogger lg dah.. ade org bermurah hati bg ak domain… hohoho thanks to saudara ariff @ emptyspace kini aku da ade domain… walaupun mnumpang je domain die… tp kire ok what… satu lg anjakan paradigma.. hohoho aku blom nak reveal lg destinasi blog baru ak tu sbab still under construction…and aku akan still update lg blog ni sampai suatu mase yg akan diberitahu kelak….. perpindahan ni membuatkan aku semakin hampir mencpai cita2 my liFe as topO… version 3.0… hohoho biler ak rser blog baru aku tu da complete ak akan edarkan surat jemputan ke destinasi baru… so nantikanlah penghijrahanku… nescaya penghijrahan ini akan membuatkan my liFe as topO menjadi lebih mantap dimasa akan datang…. hohohoho entri ini pnuh dengan emosi dan ayat-ayat yang tidak mencemarkan penggunaan Bahasa Malaysia…..hohoho

sisa2 cUtiku sunggUh bermAkna…..

December 25th, 2007 4 Comments   Posted in Life, Masterpiece

tinggal brape hari je lg before ak blek UTeM..( but the truth is, ak sendri xtau bile nk kene balek…bile daftar hostel…..) tp minggu2 terakhir ni la ak ade byak projek hohoho…my life as topo da capai tahap version 2.3 and still under construction…untuk mencapai cita2 version 3.o.. as you can see I’ve made a couple of changes in this blog…. logo aku da tuka..date da tuka.. colouring die ak edit sket…so kalau anda view blog ni dan tgok rupanya x memberansangkan itu maknenye kerja2 testing sdang dijalankan… jemputlah pcahkan skrin aku utk mmberi galakkan atau mmberi komen2 yg membina…..

one more thing… time sisa2 cuti ni la bru ak dpat blaja balek 3ds max… sblom ni 3ds max x compatible dgan vista…. baru td ak tau da ade service pack2 to solve the compatibility issues….. hohoho nantikanlah my life as topo version 3.0 3d…….

pOco pOco….

December 23rd, 2007 5 Comments   Posted in Life


ak xtau la gamba spidey ni ade kaitan ke x ngan entry ni tp tajuk pic ni poco poco… kire ok je la….


skrng ni keluarga ak da ada aktiviti keluarga yang baru… hohohoho menari poco poco… aktiviti ni bermula beberapa hari dulu… maybe lpas hari raya haji la kot.. bile ade byak giler daging kt rumah.. bile tiap2 hari asik makan daging je.. hohohoho brat badan dah bermbah so kene la work out sket hohohoho… aktiviti ni dipelopori oleh kakak ak… sekarang dia da ade ramai pengikut… adik2 aku sume lyan je skali…skrg ni mak bapak ak pon join… aktiviti keluarga yang ni dijalankan xkire pagi atau petang kdg2 tgah mlam buta… bile ade kesedaran brat bdan dah naik aktiviti ini dijalankan…. hohohoho tp ak rser aktiviti ni bkal terkubur esok sbab founder die da nak balik U esok.. dan maybe meluaskan sayap kat sana plak hohoho…so so long pOco poco…. ak tambah berat bdan la plak skrg ni…bye poco poco…bye kakak ak yg nk blek U sok…hohoho

hidden emOticons…

December 21st, 2007 7 Comments   Posted in Reviews

before this i wrote review about the battle of ym… now I’ll tell about the hidden emoticon of ym… hohoho when I stumble upon a page I saw this site that tells about hidden emoticon... quite interesting….tegeliat lidah ak speaking… hidden emoticons….hohoho bunyi die mcam t0p secret je….what the fish is this??? ok kte la anda bengang dgan mmber anda dan anda mahu mngatakan bahawa dia seekor lembu…. taiplah 3:-o ini mrupakan cara yg berkesan dan mudah difahami walaupun anda chatting dgan seekor lembu….atau sekiranya anda mhu mgeluarkan kata2 kesat di ym…. tetapi anda seorg yg suci dari segala kehajahatan… taiplah :@) nescaya slpas anda mnaipnya… anda dpat mngeluarkan kte2 ksat tanpa perlu rsau kesucian anda ternoda dan anda tdak perlu menyertu….. :-” :-“ and lastly, sekiranya anda sdang chatting dgan sekor monyet… dan anda rsau ia xmemahami bahasa manusia, taiplah :(|) diharap ia dapat memahami emoticon yg muncul dan mungkin juga ia akan brasa gembira mlihat kaum keluarganya di skrin…. so dgan kte laen hidden emoticons ni cam xtra emoticons la tok menceriakan lg dunia chattingmu…..hohohoho for more info…feel free to go to this site.vngrabber.com/emoticons smoga anda dpat melahirkan byak lgi ungkapan…. :-” :-“

hujan 0oo hujan….

December 20th, 2007 No Comments   Posted in Life

post ni xde kaitan langsung ngan band ujan yg tgah popular skrg ni…..ak xknal pon band 2..

hujan oh hujan kenape ko turun…. macam mne ak x turun…. katak panggil aku...

oo0o0 la ktak….apsal la ko panggil ujan… da 2-3 hari da ujan ni….rosak plan ak… knonnye nk p BP sok… tp apekan daya… BP 2 antara kwasan2 yg dilanda banjir… dgan ujan yg xnk brenti ni… niatku dihalang kedua ibu bapa….
so cuti ni xde bwat paper pon… ade r mser awal2 dlu p somban jd pengapit cgu kwen… 2 je r… hari len sume dok melangok je kt umah….da r ujan lbat… mmg bes r tdo…
ak da mcam brung antu…. siang tdo dgan lenanya didendangkan dengan rintik2 ujan…. mlam plak bjaga…. xde la bnde laen yg ak bwat…. hohohoho… tp mser ak dok melangok memalam bute 2… mcam2 bnde ak da blaja… hohohoho ak da tau cmne nk edit skin ym jd kler+patern yg ak suke….hohoho skrg ni ym ak da kler ijau da…. ade 2-3 0rg kter cam keling…. pape la… janji ak suke….pastu skrg ni ak da mule pham XML code…. xlme lg ak hrap la ak bleh bwat layout blog sndri… xamek lg dripda jack….bsan nye cuti ak….. gathering bdak skolah pon x p…. nex week da kne blek da….. cutiku tiada ape2 yg menarik……bye cuti….

by the way… atas 2 pic adik memakai poncho kuning die… suke sgat kaler kuning….sume bnde nk kuning….tp kan… poncho 2 standard kaler die mmg kuning urmmmm…. xksah la… k bye hujan… bye poncho kuning….